Volledig scherm
Gerwyn Price gooit in een frustrerend duel met Peter Wright. © BSR Agency

Price betuigt spijt voor verhit gedrag: ‘Emoties namen de loop met mij’

Gerwyn Price heeft spijt betuigd voor zijn onprofessionele gedrag tijdens en na zijn halve finale op het WK in Londen tegen Peter Wright, die het goed opnam.

 ,,Ik heb me te veel laten gaan in de belangrijkste partij in mijn carrière en reageerde zwaar overdreven. Mijn emoties namen de loop met mij. Ik bied iedereen mijn excuses aan voor mijn gedrag", schreef hij op Twitter.

Price verloor maandag met 6-3 van Wright in een verhit duel, waarbij de Welshman zich liet opjutten door Wright en na de tweede set zelfs even bewust tegen zijn tegenstander aanliep. Hij schudde na zijn nederlaag ook niet de hand van winnaar Wright, die op nieuwjaarsdag titelverdediger Michael van Gerwen in de finale treft. ,,Ik moet leren van mijn fouten. Ik heb me ook persoonlijk bij Peter verontschuldigd dat ik hem geen hand gaf. Het WK kan soms een moeilijk podium zijn, maar ik had mij moeten gedragen", aldus Price een dag later.

In de Whatsapp-conversatie die Price met Wright had, blijkt dat beide heren weer met elkaar door één deur kunnen.

Gerwyn Price on Twitter

Both agreed and made up, hopefully this can be parked and left behind... love the bloke to bits, during my tough time this year Peter and Jo stuck by me and kept me positive, glad we have made up xxx @snakebitewright