Price voor het eerst bij laatste vier, BDO-kampioen Durrant geen partij

Kwartfinales WKGerwyn Price mag zich voor het eerst halvefinalist noemen op het WK darts. De 34-jarige Welshman, op voorhand beschouwd als de grootste uitdager van Michael van Gerwen voor de wereldtitel, ontdeed zich verrassend eenvoudig van drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant: 5-1. Morgenavond wacht Peter Wright. 

Volledig scherm
Gerwyn Price. © BSR Agency

Na twintig minuten darten stond het 2-0 voor Price, ondanks dat Durrant al drie finishes van boven de 100 had gegooid en de Engelsman met 102 ook het hogere gemiddelde per drie pijlen had.

Durrant slaagde er na de tweede onderbreking dan toch in op het scorebord te komen. Hij gooide een 136-finish, sloeg vervolgens toe in de leg van zijn tegenstander en maakte er 2-1 van. Het lukte hem echter niet om door te pakken, want in de vierde set was hij in geen velden of wegen te bekennen en zo vergrootte de winnaar van de laatste twee edities van de Grand Slam of Darts de marge weer.

Met een 14-darter maakte Price in de vijfde set direct een break achterstand ongedaan, waarna ook deze set met 3-1 naar de Welshman ging en hij op één set kwam van zijn eerste halve finale op het WK. Toen Durrant zijn eigen leg inleverde en het in de zesde set 2-1 werd voor Price, boog de Engelsman het hoofd. Bij de eerste wedstrijdpijl op tops was het raak voor de nummer 3 van de wereld, die de wedstrijd met 99,69 nipt onder de 100 gemiddeld afsloot.

Zo kwam er een eind aan de droom van Duzza om de eerste speler in de geschiedenis van de sport te worden die op hetzelfde moment in het bezit is van de wereldtitels van zowel de PDC als de BDO, en bereikte Price bij zijn zesde poging voor het eerst de laatste vier. Morgenavond treft hij Peter Wright, die vanmiddag tegen Luke Humphries veel indruk maakte

Uitslagen avond 29 december
Kwartfinales
Michael van Gerwen (1) - Darius Labanauskas: 5-2
• Glen Durrant (27) - Gerwyn Price (3): 1-5

Halve finales (maandag vanaf 20.15 uur)
• Peter Wright (7) - Gerwyn Price (3)
Michael van Gerwen (1) - Nathan Aspinall (12)

Volledig scherm
Glen Durrant had het vanavond niet. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency