Volledig scherm
Archiefbeeld Michael van Gerwen. © ANP

Sterke Van Gerwen eenvoudig naar halve finale EK darts

Michael van Gerwen heeft zich op het EK darts in het Belgische Hasselt verzekerd van een plek in de halve finale. De Vlijmenaar was vanmiddag een paar maten te groot voor de Australiër Simon Whitlock (10-5). 

De eerste drie legs van de wedstrijd gingen nog met de darts mee. Vanaf dat moment nam Van Gerwen het heft in handen. De nummer één van de wereld liep uit naar 5-1 en liet Whitlock niet meer in de wedstrijd terugkeren. 

Met name de manier waarop Van Gerwen op 9-3 kwam, was bewonderenswaardig. Even leek 'The Wizard' alsnog aanspraak te maken op een comeback, maar de Vlijmenaar maakte gauw een einde aan die illusie door een 170-finish te gooien. Whitlock trok nog twee legs naar zich toe, voordat Mighty Mike de wedstrijd beëindigde met een dubbel 20-finish.

In de halve finale neemt Van Gerwen het later vandaag op tegen de Australiër Kyle Anderson, die in de tweede ronde Jelle Klaasen uitschakelde. De andere halve eindstrijd gaat tussen Rob Cross, die Michael Smith met 10-4 versloeg en Daryl Gurney die Peter Wright met 10-5 uitschakelde.

Later vandaag volgen de halve finales en de finale.