Volledig scherm
© Michael Cooper/ PDC

Sterke Van Gerwen geeft jarige Barney geen kans

Michael van Gerwen heeft revanche genomen voor zijn eerder nederlaag tegen Raymond van Barneveld in de Premier League. Vanavond versloeg Van Gerwen in de SSE Arena in Belfast zijn jarige landgenoot met 7-2.

Door Arnout Verzijl

De Brabander speelde vorige week in Liverpool nog gelijk tegen Peter Wright (6-6), maar won afgelopen weekeinde de German Darts Masters. Daar versloeg hij in de kwartfinale Barney. Ook nu was Van Gerwen vanaf de start de betere darter, door Van Barneveld continu onder druk te zetten. 

De partij ging in het begin redelijk gelijk op in de SSE Arena in Belfast. Tot 2-2 bleven beide Nederlanders bij elkaar in het spoor. Daarna versnelde Van Gerwen. Hij gunde Van Barneveld geen leg meer en won met 7-2. ,,Ik speelde goed, maar zeker in het begin niet altijd op mijn best. Ik was geen honderd procent. Raymond evenmin. Ik denk toch dat dat kwam door zijn verjaardag. Ook zijn vrouw en kinderen waren er. Misschien was er te weinig focus bij hem.''

Winnen
Van Gerwen leeft mee met de vandaag vijftig jaar geworden Hagenaar. ,,Het spijt me voor Raymond maar ik wilde winnen vandaag. Ik heb ook fans en sponsors waarvoor ik wat wil laten zien. Het is mijn doel om als eerste te eindigen op de ranglijst (goed voor een bonus van £25,000) en om de finale te winnen.'' Van Gerwen is titelverdediger in de Premier League.

Volgende week donderdag gaat de Premier League verder in Birmingham. Van Gerwen speelt dan tegen Chisnall en Lewis. ,,Ook daar heb ik nu al zin in. Ik wil het daar weer laten zien'', aldus Van Gerwen.

Van Barneveld speelt in Birmingham tegen Gary Anderson en moet nog vol aan de bak om zich voor de finales in de O2 arena te plaatsen.

De kraker tussen Phil Taylor en Gary Anderson, eerder op de avond, leverde een 7-4 zege op voor de 16-voudig wereldkampioen uit Engeland. Het duel kende een bizar scoreverloop. Anderson brak Taylor tweemaal en kwam op 0-4 voor. Daarna pakte hij geen leg meer. Dave Chisnall won met 7-3 van Adrian Lewis en Peter Wright versloeg James Wade ook met 7-3. In de laatste partij van de avond won Dave Chisnall met 7-2 van Phil Taylor.

Finale
Er zijn nog drie speelrondes te gaan in de Premier League. De beste vier darters plaatsen zich voor de finales op 18 mei in Londen. 

Uitslagen speelronde 12
Chisnall - Taylor 7-2
Van Gerwen - Van Barneveld 7-2
Wright - Wade 7-3
Taylor - Anderson 7-4
Chisnall - Lewis 7-3

Stand
1. Van Gerwen 12-19 (+26)
2. Wright 13-17 (+15)
3. Taylor 13-15 (+5)
4. Anderson13-14 (+8)
------------------
5. Van Barneveld 13-14 (+1)
6. Lewis 12-13 (+3)
7. Chisnall 13-12 (-7)
8. Wade 13-10 (-12) 

Raymond v Barneveld on Twitter

Disappointed in so many ways but first and foremost in myself.... Hats off to @MvG180 for playing really well !

Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty