Volledig scherm
Michael van Gerwen met Rob Cross tijdens de halve finale op het WK darts in Londen. © LAWRENCE LUSTIG

Sterke Van Gerwen neemt revanche op wereldkampioen

Premier LeagueIets meer dan een maand na zijn nederlaag op het WK darts in Londen tegen Cross heeft Michael van Gerwen vanavond enigszins wraak genomen. Op de openingsavond van de Premier League Darts in Dublin versloeg hij de Engelse wereldkampioen met 7-2.

PDC Darts on Twitter

Michael van Gerwen weren't letting Rob Cross get another one over him... Brilliance from the World No.1 as he gets off the mark. #Unibet180 #LoveTheDarts https://t.co/oCkpTkUZTe

Door Pim Bijl

Met zijn zege in Dublin deelde Michael van Gerwen meteen een tik uit aan de man die hem de wereldtitel afnam. In een razendsnel tempo veegde hij Cross van het podium in Dublin. De Engelsman, debuterend in de Premier League Darts, gooide prima maar kreeg simpelweg niet de kans om in de wedstrijd te komen van de Vlijmenaar.

Zo pakte Van Gerwen toch enigszins zijn wraak. Want hoewel Van Gerwen voorafgaand aan het nieuwe duel met Cross revanchegevoelens wegwuifde, gingen de gedachten automatisch terug naar 30 december, naar die zinderende thriller van 2,5 uur. Dit keer, in een veel korter wedstrijdformat en voor het eerst spelend met zwarte mouwen op zijn appeltjesgroene shirt, zette Van Gerwen Cross wel opzij.

Met zijn winst in The Masters en de soepele openingsavond in de Premier League in Dublin heeft Van Gerwen wel aangetoond dat het kwijtraken van de wereldtitel niet in zijn hoofd is gaan zitten. Eerder op de avond begon Raymond van Barneveld de Premier League Darts met een gelijkspel tegen Daryl Gurney.