Volledig scherm
Phil Taylor. © Getty

Taylor wint World Match Play voor de zestiende en laatste keer

Phil Taylor heeft voor de zestiende keer de World Match Play op zijn naam geschreven. De 56-jarige dartslegende won in de finale met 18-8 van de Schot Peter Wright.

Vanaf de eerste leg ging Taylor al aan kop in de Winter Gardens in Blackpool. Hij brak Wright meteen waarna Taylor zijn toernooivorm op imponerende wijze voortzette. De Engelse darter maakte het af zijn favoriete dubbel 16.

Het was alweer de 77ste major titel van Taylor. De zestienvoudig wereldkampioen verpulverde in de kwartfinale nog Michael van Gerwen met 16-6 waarna hij in de halve finale Adrian Lewis ook al kansloos liet met 17-9. Eerder versloeg hij Gerwyn Price en Raymond van Barneveld.

,,Deze titel kan voor mij niet op een beter moment komen'', zei Taylor, die de afgelopen jaren op de grote toernooien altijd in de schaduw stond van Van Gerwen. ,,Fantastisch om op mijn leeftijd nog een 'major' te winnen. Ik kom terug naar Blackpool, maar alleen om te kijken. Het is mooi geweest, ik ben er klaar mee.'' Het was voor Taylor zijn laatste wedstrijd op de World Match Play. The Power stopt na dit jaar met professioneel darts.