Raymond van Barneveld.
Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © ANP

Terugkeer Van Barneveld geen succes

Het eerste toernooi na de dramatische tweedaagse in Ahoy verliep voor Raymond van Barneveld niet al te best. In de eerste ronde van Player Championship vloog hij er uit tegen Gary Eastwood. 

Van Barneveld kondigde na zijn uitschakeling in de Premier League Darts een abrupt afscheid aan, maar keerde terug op die beslissing omdat hij die avond na Ahoy handelde uit emotie. 

Op het vloertoernooi in Barnsley keerde Van Barneveld terug, maar hij droop snel af. Gary Eastwood, de gedeeld nummer 99 op Order of Merit, won met 6-4. 

Wade

James Wade heeft het vloertoernooi in Barnsley op zijn naam geschreven. In de finale was hij met 8-2 te sterk voor Michael Smith. De Nederlanders stelden teleur. Danny Noppert schopte het tot de laatste zestien en was daarmee de enige.

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.