Volledig scherm
Michael van Gerwen na de finale van het EK darts in Hasselt tegen Rob Cross die door de Nederlander werd gewonnen. © PDC/Kelly Deckers

Titelhouder Van Gerwen loot op GSoD opnieuw tegen Cross

Michael van Gerwen neemt het in de groepsfase van de Grand Slam of Darts (GSoD) op tegen Rob Cross, Joe Murnan en Ross Montgomery. Aan het toernooi in Wolverhampton doen spelers van de bonden PDC en BDO mee. 

Volledig scherm
Rob Cross. © PDC/Kelly Deckers

Het wordt de derde onderlinge confrontatie tussen titelhouder Van Gerwen en Cross in korte tijd. Eind oktober stopte Van Gerwen de opmars van de Brit op het EK darts in Hasselt pas in de eindstrijd, een week later versperde de Vlijmenaar Cross de weg naar de halve finale van de World Series in Glasgow. Beide toernooien werden ook gewonnen door Van Gerwen, die in bloedvorm verkeert.

De andere tegenstanders van Mighty Mike in de poulefase genieten wat minder bekendheid. Murnan is de nummer 47 van de PDC-ranglijst, Montgomery vindt zich terug op de vijfde plaats van de BDO-ranglijst.

Barney

Ook Raymond van Barneveld en Phil Taylor reizen af naar de Wolverhampton Civic Hall. Barney is gekoppeld aan Gerwyn Price, Steve Lennon en Jamie Hughes, de nummer drie van de BDO-ranglijst. Met Jeffrey de Zwaan, Berry van Peer en Danny Noppert komt het totale aantal Nederlandse deelnemers uit op vijf.

Het toernooi vangt zaterdag aan met een groepsfase. De 32 deelnemers zijn verdeeld over acht poules. De beste twee spelers van iedere groep plaatsen zich voor de knock-outfase. De finale staat geprogrammeerd op zondag 19 november. 

Prijzengeld
Winnaar: 110.000 pond
Verliezen finalist 55.000 pond
Halve finalist 28.500 pond
Kwartfinalist 16.000 pond

Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Getty

Format
Groep: best of 9 legs
Tweede ronde: best of 19 legs
Kwartfinale: best of 31 legs
Halve finale: best of 31 legs
Finale: best: best of 31 legs

PDC Darts on Twitter

GROUPS! Here are the confirmed groups for the 2017 @bwin Grand Slam of Darts, starting November 11 on @SkySports https://t.co/5qz9MzdyHJ