Volledig scherm
Raymond van Barneveld in actie op het afgelopen WK darts in Londen. © AP

Van Barneveld begint met gelijkspel tegen Gurney

Premier LeagueRaymond van Barneveld is de Premier League Darts met een puntendeling begonnen. In Dublin speelde hij vanavond met 6-6 gelijk tegen de Noord-Ier Daryl Gurney.

Door Pim Bijl

Na zijn finaleplaats in The Masters van afgelopen weekeinde had Van Barneveld zo graag het goede gevoel mee willen nemen naar de Premier League Darts, maar de uitstekende vorm van Milton Keynes was in Dublin plots ver te zoeken. Na een stroeve start richtte hij zich nog even op. Alleen bleef de Hagenaar te slordig op zijn dubbels. Gezien zijn 6-3 achterstand voelde het gelijkspel in eerste instantie als een meevaller.

Zijn uit Noord-Ierland afkomstige tegenstander Gurney werd vanaf de opkomst in Dublin volop uitgefloten door het Ierse publiek. Toch begon de debutant met een twaalfdarter aan de Premier League Darts. Gurney maakte daarna ook snel de 2-0, mede dankzij de pijnlijke missers van Van Barneveld. In de geladen sfeer knokte Van Barneveld zich daarna terug in de wedstrijd met drie gewonnen legs op rij. Daarna leek Gurney op weg naar de zege, maar kon Van Barneveld de boel nog enigszins redden.

Toch blijft zijn 33ste gelijkspel in de Premier League Darts ooit een tegenvaller voor Van Barneveld. Want de vijfvoudig wereldkampioen is er alles aan gelegen om dit jaar weer eens hoge ogen te gooien in de Premier League Darts. In 2014 won hij nog de titel, daarna liep Van Barneveld tweemaal de kwalificatie voor de play-offs mis.