Van Barneveld met zijn WK-trofee in 2003.
Volledig scherm
Van Barneveld met zijn WK-trofee in 2003. © ANP

Van Barneveld gooit dartstrofeeën in de verkoop: ‘Heb er niets meer mee’

Altijd al een wereldbeker darts willen hebben? Die zijn vanaf vandaag op te halen aan het adres van Raymond van Barneveld. De gestopte darter zet al zijn gewonnen trofeeën te koop.

In gesprek met de NOS laat Barney weten vanaf volgende week vrijdag alles onder de hamer te doen. ,,Het mag weg. Ik heb er niets meer mee, serieus niet. Het lijkt mij ook leuk voor de fans, die mij jarenlang volgden. Om hen dat aan te bieden’’, aldus Van Barneveld. ,,Er zullen een hoop mensen zeggen: ‘Hij ligt in scheiding en heeft geld nodig.’ Nou, je mag mijn bankafschriften zien, dat is zeker niet het geval.’’

Van Barneveld werd onder meer vijf keer wereldkampioen darts en won in 2014 de Premier League. Afgelopen jaar kondigde de Haagse darter het einde van zijn loopbaan aan.

Van Barneveld wil het geld gaan gebruiken om een eigen profteam op te richten. ,,Ik kan het geld goed gebruiken om mijn droom te realiseren.’’

Van Barneveld tijdens de Kings of Darts met Vincent van der Voort en Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Van Barneveld tijdens de Kings of Darts met Vincent van der Voort en Michael van Gerwen. © Emiel Muijderman
  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.