Volledig scherm
© AP

Van Barneveld tegen Van Gerwen in finale in Milton Keynes

MastersRaymond van Barneveld gaat later vanavond een gooi doen naar de toernooizege op de Masters in Milton Keynes. De Haagse darter bereikte de eindstrijd door in de halve finale de opmars van Mensur Suljovic te stoppen: 11-7. De Serviër had in de kwartfinale verrassend wereldkampioen Rob Cross uitgeschakeld.

Van Barneveld kwam stroef op gang, maar pakte na zijn verloren eerste twee legs liefst zes punten op rij. Vooral zijn finish van 137 waarmee de 50-jarige dartslegende op 6-2 kwam was indrukwekkend. De Nederlander liet Suljovic nog terugkomen tot 6-4 en van 8-4 tot 8-6, maar maakte het daarna gedecideerd af.

Een Nederlandse finale gloort in de eerste major van het jaar. Van Barneveld speelt in de finale tegen Michael van Gerwen, die in de halve finale met 11-5 won van Gary Anderson. Van Gerwen, die de laatste drie edities van het toernooi won, maakte in de kwartfinale grote indruk tegen James Wade (10-2).

PDC Darts on Twitter

INTO THE FINAL! Michael van Gerwen on to retain his @Unibet Masters title for FOURTH successive time as he breezes past Gary Anderson. #Unibet180