Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © Lawrence Lustig/PDC

Van Barneveld treft Taylor in tweede ronde in Blackpool

Raymond van Barneveld heeft zich als eerste Nederlander geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay Darts in het Engelse Blackpool. De 50-jarige Nederlander versloeg de Engelsman Joe Cullen met 10-8. In de tweede ronde treft Barney woensdag zijn eeuwige rivaal Phil Taylor.

Cullen begon goed aan de partij en pakte een 2-1 voorsprong tegen de Nederlander. Daarna was het de beurt aan Van Barneveld. Bij 8-4 in zijn voordeel maakte hij het zichzelf moeilijk.  Cullen kwam terug tot 9-7, mede door missers van Van Barneveld op de dubbels.  Uiteindelijk besliste de Nederlander de wedstrijd toch: 10-8.

,,Ik ben blij met deze zege, want de eerste ronde is altijd moeilijk'', aldus Van Barneveld. ,,Bij een 8-3 voorsprong gaf ik het bijna nog uit handen. Cullen speelde sterk op dat moment. Gelukkig kon ik de zege nog uit het vuur slepen. Nu kan ik me op Phil Taylor richten. Taylor speelt nooit slecht tegen mij, dus ik weet wat me te doen staat.''

Christian Kist, Jelle Klaasen en Benito van de Pas vlogen al eerder uit het major-toernooi. Titelverdediger Michael van Gerwen komt vanavond in actie tegen de Engelsman Stephen Bunting. 

Volledig scherm
Joe Cullen. © Lawrence Lustig/ PDC

PDC Darts on Twitter

WHAT A MATCH | RvB finally comes out on top but Joe put up one hell of a fight! Raymond's win sets up darts' el clasico #BVDarts https://t.co/29ETi7e2qU

Volledig scherm
Phil Taylor viert zijn 10-5 zege op Gerwyn Price. © Lawrence Lustig/ PDC