Raymond van Barneveld.
Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © ANP

Van Barneveld wint zesde speelronde ‘A Night at the Darts’

Ninedarter voor WoodhouseNa vier speelavonden lang de groepswinst aan zijn neus voorbij te hebben zien gegaan, heeft Raymond van Barneveld tijdens speelronde 6 van ‘A Night at the Darts’ dan eindelijk de bovenste plek voor zich opgeëist. Barney won drie van de vier partijen en troefde David Evans op legsaldo af. Wessel Nijman voert na week 1 de stand aan.

Nijman (drie), Evans en Scott Mitchell verdeelden eerder in de week de overwinningen, terwijl de na het afgelopen WK als prof gestopte Van Barneveld net als Martin Adams en Ritchie Edhouse nog op zeges wachtte. De vijfvoudig wereldkampioen begon de avond met een ruime winstpartij tegen zijn 19-jarige landgenoot Nijman (5-1), al hield het gemiddelde met iets meer dan 80 niet over.

Na een nipte nederlaag tegen Evans (4-5), van wie hij deze week enkel nog verloor, gooide Van Barneveld tegen voormalig Lakeside-kampioen Mitchell zijn beste partij van de avond. Dankzij een torenhoog gemiddelde van 108,91 kwam Scotty Dog er niet aan te pas: 5-0.

Wat aan het einde van de avond enkel nog restte voor Van Barneveld was een partij tegen oude rot Martin Adams. Zou hij die winnen, dan was de groepswinst op de zesde avond voor de Hagenaar. En dat gebeurde, want ook Wolfie ging met 5-0 zitten. 

Na zes speelavonden sluit de indruk makende Nijman week 1 van ‘A Night at the Darts’, een initiatief van managementbureau Modus, winnend af. Bij dit geïmproviseerde event strijden elke avond vijf darters tegen elkaar vanuit hun huiskamer (of trainingsruimte natuurlijk), één speler krijgt telkens rust.

Woodhouse gooit ‘ninedarter’ en klopt Price

Luke Woodhouse heeft op de PDC Home Tour mede dankzij een ‘ninedarter’ met overtuiging van Gerwyn Price, de nummer 3 van de wereld, gewonnen. Het werd 5-0 voor de mondiale nummer 57.

Het was pas de eerste negendarter in het thuistoernooi, dat door de PDC in het leven is geroepen om de fans een beetje vermaak te geven tijdens de coronacrisis. In totaal doen er liefst 128 darters mee aan het evenement waarbij darters vanuit hun eigen huis gooien en te volgen zijn via een webcam.

Woodhouse werd groepswinnaar en verzekerde zich daardoor van een plek in de eindfase van het toernooi, waarin 32 groepswinnaars gaan strijden om de eindzege. Eerder werd al regerend wereldkampioen Peter Wright uitgeschakeld in de poulefase.