Volledig scherm
© Screenshot

Van de Pas verliest na thriller en drie matchdarts in Blackpool

Benito van de Pas is er niet in geslaagd de tweede ronde te halen van de World Matchplay Darts in Blackpool. De 24-jarige Brabander verloor na een spannende strijd met 11-9 van de sterke Noord-Ier Daryl Gurney. Van de Pas miste drie matchdarts om te partij te beslissen.

Benito van de Pas leek aanvankelijk op een ruime nederlaag af te stevenen. Bij 2-5 achterstand won Big Ben echter vier legs op rij, waarvan de tiende met een prachtige finish van 170. Daarna ging het gelijkop tot 7-7. Daarna pakte hij door missers van Gurney twee legs op rij en leek de zege binnen handbereik.

 Van de Pas miste echter drie matchdarts op op 9-7 en Gurney kwam terug tot 9-9. Gurney profiteerde van missers van Van de Pas en maakte de partij vervolgens af.

Eerder werden Christian Kist (10-7 tegen Gary Anderson) en Jelle Klaasen (10-5 tegen Justin Pipe)  uitgeschakeld in dit major-toernooi.

Vanavond komt Raymond van Barneveld in actie tegen  de Engelsman Joe Cullen. Titelverdediger Michael van Gerwen opent het toernooi op maandag tegen Stephen Bunting, eveneens uit Engeland.

PDC Darts on Twitter

IT'S OVER | Gurney finally gets over the line in a match that saw countless opportunities go to waste! #BVDarts https://t.co/QGOFdJr5Rf

PDC Darts on Twitter

🐠 THE BIGGEST FISH OF ALL 🐠 | Big Ben takes out the magical 170 to bring the Winter Gardens crowd to their feet. We're tied at 5-5 #BVDarts https://t.co/97JrDjahvq

Volledig scherm
© PDC