Volledig scherm
Vincent van der Voort viert zijn zege op Dave Chisnall. © Lawrence Lustig/PDC

Van der Voort haalt uit na zege: Co Stompé is een lul

De zege op Dave Chisnall is Vincent van der Voort veel waard. Maar het is óók een dikke middelvinger naar mensen die hem al hadden afgeschreven en kritiek op hem hadden geuit.

Door Pim Bijl

Naar eigen zeggen zat Vincent van der Voort, kampend met twee hernia’s, zo’n vier uur per dag in de sportschool om zijn rug sterker te maken en soepel te houden. Maar niet iedereen geloofde in die klachten van de 41-jarige darter. ,,Dat een analist als Co Stompé op televisie verkondigde dat ik mijn rugklachten als excuus gebruik, vind ik echt laag-bij-de-gronds. Co is een lul. En dat mag je gerust opschrijven.''

Begrijp hem niet verkeerd, zegt Van der Voort die geregeld samen met Stompé bij RTL 7 in de studio zit. ,,Mensen mogen kritiek hebben. Maar Co riep dingen die gewoon niet klopten. Iedereen weet hoeveel ik er voor doe en hoeveel ik er voor laat. Weet je? Analyseren is zo makkelijk, gewoon zomaar iets roepen in een praatprogramma. Maar goed analyseren, met kennis over iemand, is iets heel anders. Kijk, ik ben goed bevriend met Michael van Gerwen. Als wij van elkaar vinden dat de ander iets verkeerds doet, dan zeggen we dat tegen elkaar. Co is meer achterbaks. Dat kan ik niet waarderen.”

Co Stompé zei maandag in een reactie dat hij geen behoefte heeft te reageren op de uitspraken van Van der Voort.

Quote

Dat een analist als Co Stompé op televisie verkondig­de dat ik mijn rugklach­ten als excuus gebruik, vind ik echt laag bij de grond

Vincent van der Voort

De rugklachten van Van der Voort zijn er nog altijd, maar wel in mindere mate aanwezig dan vorig jaar. Toen verloor hij kansloos in de eerste ronde van Max Hopp. ,,Ik stond op het punt om op te geven.” Nu stuntte hij door Dave Chisnall, de nummer 8 van de wereld, naar huis te sturen. ,,Ik wist dat hij niet helemaal in orde was, maar had zelf ook geen referentiekader. Dit had ik niet verwacht en zeker niet zo snel met 3-0. Ik heb met mijn vrouw afgesproken dat ik nog twee jaar alles zou geven. Dat heb ik deze wedstrijd ook gedaan, zodat ik mijzelf geen verwijten kon maken. Nou, dat is redelijk gelukt.”

Volledig scherm
Vincent van der Voort tegen Dave Chisnall © Lawrence Lustig
Volledig scherm
Van der Voort viert zege op Chisnall. © Lawrence Lustig/PDC