Volledig scherm
Vlnr: Roger Federer, Tom Brady en Michael van Gerwen. © AFP, EPA, ANP

Van Gerwen bij BBC-nominaties tussen Federer en Brady

Sportpersoonlijkheid 2017?Michael van Gerwen blijft indruk maken binnen en buiten de landgrenzen. De beste darter ter wereld is door de BBC genomineerd voor Sportpersoonlijkheid van het Jaar buiten Groot-Brittannië.

Van Gerwen strijdt volgende maand met onder anderen 'tenniskoning' Roger Federer, American Football-held Tom Brady en topzwemster Katie Ledecky om de titel.

Van Gerwen heeft zijn nominatie te danken aan een puik optreden in het huidige én vorige dartsseizoen. Zo prolongeerde hij zijn titels in de Premier League, Masters en Grand Slam of Darts. Ook won de Nederlander het WK en schreef hij daar een record (114,05 gemiddeld). De Zwitser Federer won dit jaar Wimbledon en de Australian Open, de Amerikaan Tom Brady won de Super Bowl met 
New England Patriots, Katie Ledecky uit de VS won vijf keer goud bij hetc WK langebaan. Ook genomineerd zijn de Amerikaanse paralympisch atlete Tatyana McFadden en de Australische wereldkampioen horden Sally Pearson.

In Nederland behoorde de darter nog nooit bij de genomineerden voor Sportman van het Jaar van het NOC*NSF.  Op zondag 17 december maakt de BBC de winnaar van de Sportpersoonlijkheid van het Jaar bekend. Pollkapers hebben geen kans: er kan alleen in Groot-Britannië worden gestemd.