Volledig scherm
Phil Taylor met Michael van Gerwen. © PRO SHOTS

Van Gerwen daagt Taylor uit voor 'bonusduel' in Den Bosch

De Brabanthallen in Den Bosch vormen begin volgend jaar niet alleen het decor voor de dartsklassieker Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor, ook Michael van Gerwen gaat tijdens de Kings of Darts de strijd aan met de gestopte Engelse legende.

De Kings of Darts vindt over twee maanden voor het eerst plaats. Tien topdarters doen op 20, 22 en 23 januari 2019 respectievelijk Enschede, Groningen en Den Bosch aan. In de Brabantse hoofdstad zou Michael van Gerwen het in eerste instantie enkel tegen Peter Wright opnemen, maar de Vlijmense nummer één van de wereld heeft pensionado Phil Taylor uitgedaagd voor een extra duel. The Power, die vorig jaar afzwaaide, heeft de uitnodiging geaccepteerd.

Dat heeft direct gevolgen voor de indeling van het toernooi, dat buiten dartsbond PDC om wordt georganiseerd. Zo zouden de duels Raymond van Barneveld - Phil Taylor en Peter Wright - Michael van Gerwen uit een best-of-21-format bestaan. Dat is teruggebracht naar best-of-15, zodat het 'bonusduel' tussen Van Gerwen en Taylor kan worden ingepast.

Bekijk hieronder de zege die Van Gerwen eergisteren boekte op Darren Webster in de World Grand Prix