Volledig scherm
Michael van Gerwen . © anp

Van Gerwen, Dekker en Wattimena naar derde ronde in Minehead

Michael van Gerwen heeft de derde ronde bereikt van de Players Championship Finals in Minehead.  De Brabantse nummer 1 van de wereld won met 6-2 van de Engelsman Steve West.

West kwam op een 2-0 voorsprong en had alle kans er 3-0 van te maken, maar de Engelsman faalde. Van Gerwen nam daarop de partij over en stond  geen leg meer af.

Mighty Mike, die tot iets meer dan 109 gemiddeld kwam met drie pijlen en 50% op zijn dubbels scoorde, speelt vanavond zijn derde ronde tegen Darren Webster, die zijn landgenoot Mervyn King met 6-3 uitschakelde.

Stunt

Jan Dekker stuntte en versloeg de Australiër Simon Whitlock met 6-5. De man uit Emmen komt in de derde ronde uit tegen de Engelsman Peter Jacques. die zijn landgenoot Steve Hine met 6-5 versloeg. 

Jermaine Wattimena behaalde eveneens de laatste 16. De 29-jarige darter uit Westervoort won met 6-3 van de Ier Mickey Mansell en komt in de derde ronde  uit tegen oud-wereldkampioen Steve Beaton die Jelle Klaasen met 6-4 versloeg.

Eerder slaagde Ron Meulenkamp er niet in de derde ronde te halen. De man uit Hoogeveen verloor met  6-5 van de Engelsman Justin Pipe.

De Players Championship Finals is het laatste toernooi in aanloop naar het WK. 

Volledig scherm
Jan Dekker. © PRO SHOTS