Van Gerwen dendert door na ninedarter, Barney sloopt Durrant

VideoEen magistrale Michael van Gerwen heeft op de Players Championship Finals een ninedarter gegooid. Dat deed de Nederlandse wereldkampioen in zijn tweederondepartij tegen Adrian Lewis. Het is de eerste perfecte leg op het prestigieuze toernooi in het Engelse Minehead sinds die van Alan Norris in 2016.

Van Gerwen begon met een 180-score, gevolgd door een 177-score. De resterende 144 punten gooide de Brabander uit met tweemaal triple twintig en dubbel twaalf.

Het was meer dan een jaar geleden dat een speler erin slaagde voor het oog van de camera een ninedarter te gooien. Op 14 november 2018 was de Belg Dimitri Van den Bergh de laatste. De Belg gooide zijn perfecte leg op de Grand Slam of Darts.

Van Gerwen en Van Barneveld naar kwartfinales

Van Gerwen won zijn wedstrijd tegen Lewis uiteindelijk met 6-5. In de derde ronde rekende hij af met James Wade (10-6) . In de kwartfinale komt Van Gerwen morgen uit tegen Mervyn King, die Rob Cross versloeg (10-4). Raymond van Barneveld rekende in de derde ronde af met zijn zege op Joe Cullen (6-3) en liet vervolgens geen spaan heel van Glen Durrant (10-3). In de kwartfinale treft de Hagenaar morgen Chris Dobey.

Eerder op de dag werden Vincent van der Voort en Danny Noppert uitgeschakeld in de tweede ronde. Van der Voort boog met 5-6 voor Ian White. Noppert verloor met dezelfde cijfers van Mensur Suljovic.

Volledig scherm
Michael van Gerwen © Getty Images