Volledig scherm
Michael van Gerwen won vorig jaar de Premier League. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen doneert 100 pond voor iedere 180 in Premier League

Michel van Gerwen gaat voor iedere 180'er in de Premier League 100 pond doneren aan een goed doel. Dat heeft de nummer 1 van de wereld aangekondigd op Twitter.

Vorig jaar won 'Mighty Mike' het prestigieuze toernooi voor de derde keer in zijn carrière. Hij gooide toen 58 keer de maximale score. Als hij zijn belofte toen al had gedaan, was dit neergekomen op 5.800 pond. Naar welk goed doel het geld zal gaan weten we nog niet, dit maakt de tweevoudig wereldkampioen morgen bekend.

De tweevoudig wereldkampioen begint de Premier League Darts donderdag in Dublin tegen de man die hem een maand geleden onttroonde als wereldkampioen, de Engelsman Rob Cross. Van Gerwen (28) won de lucratieve competitie voor de beste darters ter wereld de afgelopen twee jaar. In 2013 pakte de Brabander zijn eerste titel. Hij gooide inmiddels al vele miljoenen bij elkaar met zijn pijlen.

De eerste ronde van de Premier League beslaat negen weken. De tien deelnemende darters, onder wie ook Raymond van Barneveld, doen onder meer Cardiff, Berlijn, Glasgow en Belfast aan. Na de eerste ronde vallen de twee minst presterende darters af en gaat het circus verder, onder meer langs Ahoy in Rotterdam. De top vier speelt op donderdag 17 mei de finaleronde in de O2 Arena in Londen.