Volledig scherm
© BSR Agency

Van Gerwen en co deze week niet naar Newcastle

De darters kwamen afgelopen weekeinde nog ‘gewoon’ in actie in Barnsley, maar ook Michael van Gerwen en zijn concurrenten moeten voorlopig thuisblijven. De PDC heeft de zevende avond van de Premier League, die donderdag in Newcastle zou worden gehouden, uitgesteld tot donderdag 1 oktober. 

Ook in Groot-Brittannië worden steeds strengere maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen.

Eerder al waren de twee avonden in Rotterdam verplaatst naar september. Sportpaleis Ahoy zou op 25 en 26 maart twee speelrondes van de Premier League huisvesten, maar de darters komen nu op 9 en 10 september naar Rotterdam. In principe eindigt de Premier League op de tweede avond in Ahoy, maar het coronavirus zorgt ervoor dat ook de wedstrijd in Newcastle een andere plek op de kalender krijgt.

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.