Volledig scherm
Michael van Gerwen en Ross Montgomery. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen en Van Barneveld overtuigen op Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn prima aan de Grand Slam of Darts in Wolverhampton begonnen. Van Gerwen won makkelijk met 5-1 van de Schot Ross Montgomery en Van Barneveld zegevierde met dezelfde cijfers over de Engelsman Jamie Hughes.

Berry van Peer won verrassend zijn eerste partij tegen Simon Whitlock. De 21-jarige Brabander, die kampt met darteritus, was met 5-4 te sterk voor de Australiër. Simon Whitlock. Darteritus is een dartziekte die ervoor zorgt dat je je pijlen niet op het juiste moment of zelfs helemaal niet kan loslaten.

Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert verloren hun eerste partij in Wolverhampton . De Zwaan ging met 5-4 onderuit tegen de Engelsman Stephen Bunting en Noppert  kom het niet bolwerken tegen Daryl Gurney. De man uit Wales, vierde op de wereldranglijst, zegevierde met 5-1. 

Aan de Grand Slam of Darts zijn behalve 24 spelers uit het PDC-circuit ook acht spelers van de rivaliserende bond BDO uitgenodigd.

Alleen de nummers één en twee van de acht groepen van vier plaatsen zich voor de achtste finales. Voor de winnaar ligt een cheque van 110.000 pond klaar, omgerekend zo'n 125.000 euro. Het toernooi duurt tot en met zondag 19 november.

Volledig scherm
De speelzaal in Wolverhampton. © Lawrence Lustig/PDC