Volledig scherm
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld met de beker. © PDC

Van Gerwen en Van Barneveld pakken opnieuw 'wereldtitel'

Nederland heeft voor de tweede maal op rij de World Cup of Darts gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld versloegen in de finale in Frankfurt Schotland met 3-1. 

Het is de vierde keer dat Nederland de wereldtitel voor teams in de wacht sleept. Eerder gebeurde dat in 2010, 2014 en 2017.  Nederland komt daarmee op gelijke hoogte met Engeland dat eveneens vier wereldtitels heeft, al is het format in de loop der jaren enkele malen gewijzigd.

Michael van Gerwen had in de openingspartij wat moeite met Peter Wright, hoewel de cijfers anders doen vermoeden.  De Brabantse nummer één van de wereld zegevierde met 4-2.

Volledig scherm
Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen met de beker. © PDC

Gary Anderson was heer en meester tegen Raymond van Barneveld. De Nederlander ging met 4-1 onderuit tegen de oud-wereldkampioen. Het was pas het eerste puntverlies voor Nederland dit toernooi. 

Nederland begon uitstekend aan het dubbel. Na een 1-0 voorsprong brak Nederland de Schotten in de tweede leg. Met enige moeite haalde Oranje de koppelpartij binnen. Daarmee leidde Nederland met 2-1.  

Van Gerwen haalde tegen Gary Anderson de partij voor Nederland binnen. De Brabantse nummer één van de wereld had in tegenstelling tot zijn teamgenoot amper moeite met de Schot en won met 4-0. 

Volledig scherm
© Kelly Deckers/PDC