Van Gerwen geeft zichzelf toch nog een 7,5 na verloren WK-finale

VideoGevraagd naar welk cijfer hij zichzelf geeft voor zijn prestatie in de verloren WK-finale, was Michael van Gerwen behoorlijk mild. ,,Een acht”, zei hij in eerste instantie. ,,Maar na verbaasde blikken tegenover zich, deed hij daar een half puntje vanaf. 

,,Een 7,5 toch wel. Ik heb best een goede partij gegooid. Alleen niet goed genoeg. Op de belangrijke momenten miste ik de dubbels. Dat mag niet gebeuren. Eén of twee pijlen missen kan gebeuren, maar zoveel als ik er miste dat mag niet. En Peter strafte dat goed af.”

Van Gerwen vindt dat hij een behoorlijk jaar heeft gehad qua prestaties. ,,Maar dat wil je aftoppen met een wereldtitel en dat is niet gebeurd. Dat is teleurstellend.”

Niet in topvorm

De nummer één van de wereld was in de WK-finale in Londen tegen Peter Wright niet in topvorm. De dertigjarige Brabander ging tegen de negentien jaar oudere Schot in de finale met 7-3 onderuit. De titelverdediger op het WK gooide met een prima gemiddelde (102,88 punten), maar faalde opvallend vaak bij het uitgooien op de dubbels. Dat leidde op het podium tot veel irritatie bij de onttroonde dartskoning.

Van Gerwen won eerder de wereldtitel in 2014, 2017 en 2019. Hij versloeg Wright in 2014 in de WK-finale nog wel met 7-4. Voor de 49-jarige Wright was het zijn eerste wereldtitel en pas zijn tweede grote toernooizege.

Wright, die met een gemiddelde van 103,22 punten voor de eerste keer de wereldtitel veroverde, gaat met een winstpremie van circa 586.000 euro naar huis. Van Gerwen hield aan dit WK ongeveer 234.000 euro over.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images