Van Gerwen: Ik ga Aspinall gewoon slopen

Michael van Gerwen reageerde gevat toen hij na zijn overwinning op Darius Labanauskas werd geconfronteerd met zijn statistieken tegen z’n tegenstander in de halve finale van het WK: Nathan Aspinall. Mighty Mike en The Asp wonnen allebei twee van hun vier onderlinge partijen, Aspinall twee van de laatste drie. ,,Ja, ik ben al heel nerveus”, stelde Van Gerwen terwijl hij knipoogde. 

,,Ik doe het nu al in mijn broek”, grapte de regerend wereldkampioen, om even later zijn serieuze antwoord te geven: ,,Ik ga hem morgen gewoon slopen.”

Maar hij gaf toch ook wel toe dat Aspinall een ster in de dop is, die goed kan darten en niet voor niets voor het tweede jaar op rij in de halve finale van het WK staat. ,,Hij zou het mij moeilijk kunnen maken. Maar dat moet ik niet toestaan. Ik moet scherp beginnen en de druk erop houden.”

‘Darius is gewoon een saaie man’

Volledig scherm
© BSR Agency

Van Gerwen had er wel een verklaring voor dat hij niet het beste van zichzelf liet zien in zijn kwartfinale tegen Darius Labanauskas. ,,Ik verveelde me. Darius toont zelfs als hij prachtige pijlen gooit nauwelijks of geen emotie. Dat vind ik niet prettig. Dan gooi ik liever tegen bijvoorbeeld Gerwyn Price, die af en toe lekker los gaat. Luister, Darius kan goed darten hè. Maar er zijn veel jongens tegen wie ik liever dart dan tegen hem. Darius is gewoon een saaie man.” Voor zijn partij in de vorige ronde, tegen Stephen Bunting, gaf Van Gerwen zichzelf een hoog cijfer, een 8,5. En voor zijn kwartfinale? ,,Een zeventje, of, nou, misschien toch wel een zeven en een half.”

Volledig scherm
© BSR Agency