Van Gerwen in ontdekkingsfase: ‘Ben wel toe aan een nieuwe uitdaging’

VideoEen nieuw dartsjaar, nieuwe kansen en ook nieuwe pijlen voor de onlangs onttroonde wereldkampioen Michael van Gerwen. ,,Ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging."

Door Max van der Put

Een dag na de verloren WK-finale in Londen op 1 januari ondertekende Michael van Gerwen een vijfjarig contract bij Winmau, een bekende Britse producent van dartsborden en -pijlen. Dat betekent: ander materiaal voor de 30-jarige Vlijmenaar. Een nieuw shirt, maar vooral: nieuwe pijlen. ,,Ik heb afgelopen weken al wat getraind, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het precies gaat worden; ik zit nog in de ontdekkingsfase", aldus 'Mighty Mike', die gisteravond een thuiswedstrijd gooide in de Brabanthallen in Den Bosch bij 'Kings of Darts', een demonstratietoernooi dat ruim tweeduizend toeschouwers trok. 

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.