Gerwyn Price en Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Gerwyn Price en Michael van Gerwen. © BSR Agency

Van Gerwen is Price opnieuw de baas en blijft ongeslagen in Liverpool

Premier League DartsVier dagen na de finale van de UK Open stonden Michael van Gerwen en Gerwyn Price opnieuw tegenover elkaar. Opnieuw wist Michael van Gerwen de winst te pakken. Een spannend duel tussen de twee kemphanen eindigde in 7-5. 

Van Gerwen wist in 2020 tot afgelopen zondag nog geen toernooi te winnen. In Minehead liet de Nederlander echter zien dat het met de vorm wel goed zit. Met hoge gemiddeldes en eveneens hoge finishpercentages gaf hij de rest - met uitzondering van Jason Lowe, die wedstrijdpijlen kreeg - geen kans. Met vertrouwen reisde hij af naar Liverpool: in zeven Premier League-ontmoetingen wist hij er vijf te winnen en speelde hij twee keer gelijk.

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Bij een 3-3 stand kreeg Van Gerwen de kans om Price voor de eerste keer te breken, maar juist op dat moment gooide Price een belangrijke 157-finish uit. Even later kreeg Van Gerwen opnieuw de kans om op voorsprong te komen, maar strafte hij een mindere beurt van Price opnieuw niet af.

Pas in de allerlaatste beurt van Price sloeg Van Gerwen toe, om vervolgens zelf aan de laatste leg te beginnen. Daarin maakte Van Gerwen geen fout en rekende hij opnieuw met de Welshman af.

Winst voor Wright en Durrant

Peter Wright heeft twee belangrijke punten in de Premier League veroverd. De Schot was in Liverpool met 7-4 te sterk voor Michael Smith, de nummer twee van de ranglijst. Wright staat nu op gelijke hoogte met de Engelsman. Voor een volle zaal liep Wright binnen een mum van tijd uit naar een 5-1 voorsprong. Juist op het moment dat Wright de wedstrijd kon beslissen, viel de Schot ietwat stil en keerde Smith terug tot 6-4. Uiteindelijk wist Wright vanaf 36 de wedstrijd te beslissen.

Glenn Durrant rekende af met Daryl Gurney, die nog geen partij wist te winnen in de Premier League. Durrant benutte zijn tweede wedstrijdpijl op dubbel 20 en sleepte daarmee een 7-5 overwinning uit het vuur. Daardoor blijft hij ook na vanavond koploper. Rob Cross speelde met 6-6 gelijk tegen ‘uitdager’ Stephen Bunting. Ook Gary Anderson en Nathan Aspinall deelden de punten.

Uitslagen 6de speelronde Premier League:
Michael Smith - Peter Wright 4-7 
Daryl Gurney - Glenn Durrant 5-7
Gerwyn Price - Michael van Gerwen 5-7
Rob Cross - Stephen Bunting 6-6
Gary Anderson - Nathan Aspinall 6-6

Stand na 6de speelronde
1. Glenn Durrant (9 punten)
2. Michael van Gerwen (8 punten)
3. Michael Smith (7 punten)
4. Nathan Aspinall (7 punten)
5. Peter Wright (7 punten)
6. Gary Anderson (6 punten)
7. Gerwyn Price (5 punten)
8. Rob Cross (5 punten)
9. Daryl Gurney (2 punten)

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.