Volledig scherm
Michael van Gerwen verloor de finale van het afgelopen WK van Peter Wright. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen krijgt Taylor in zicht op eeuwige wereldranglijst

Michael van Gerwen nadert Phil Taylor met rasse schreden op de eeuwige wereldranglijst. De 30-jarige darter uit Vlijmen is nog maar 500.000 euro verwijderd van de eerste plek als het gaat om gewonnen prijzengeld op major-toernooien.

Van Gerwen, die vorige week in de WK-finale verrassend werd afgetroefd door Peter Wright, was in zijn loopbaan al goed voor 4.014.000 pond (4.726.000 euro) aan prijzengeld op major-toernooien. Dat is nog ‘maar’ iets minder dan een half miljoen verwijderd van zijn oude rivaal Taylor. The Power mocht in zijn carrière 4.434.000 pond (5.221.000 euro) bijschrijven.

Iets meer dan een kwart van zijn prijzengeld gooide Van Gerwen overigens bijeen op het WK in Alexandra Palace. Zijn drie titels in Londen leverden Mighty Mike ruim een miljoen euro op. 

Best of the rest

Na Taylor en Van Gerwen volgt tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson op gepaste afstand als nummer drie: 2.405.000 euro. Adrian Lewis en James Wade completeren de top-vijf, op hun beurt weer op gepaste afstand van Anderson. Huidig wereldkampioen Wright moet genoegen nemen met plek zes, net voor de onlangs gestopte Raymond van Barneveld (1.669.000 euro).