Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen laat Home Tour schieten: ‘Een stille huiskamer is bij mij onmogelijk’

VideoOok nu een paar hot shots als Gerwyn Price en Peter Wright deelnemen aan de Home Tour van de PDC die vrijdag van start gaat, is Michael van Gerwen niet te vermurwen. Hij ziet het concept niet zitten en doet dus niet mee aan het toernooi, waarbij elke speler in zijn eigen huiskamer staat te gooien.

,,Ik snap dat ze dingen gaan proberen. Ze moeten ergens beginnen”, aldus de nummer één van de wereldranglijst. ,,Maar zoals ik eerder al aangaf, vind ik het allemaal nog niet professioneel genoeg. En ik zou het dan eerder als een Pro Tour hebben opgezet en niet met poules. Maar het belangrijkste is dat ik niet aan de voorwaarden kan voldoen. Je moet een rustige kamer hebben. Ik heb een vrouw, twee jonge kinderen, honden, een open trappenhuis… Bovendien heb ik nog niet eens een camera om opnames te maken.”

Hij zegt de PDC Home Tour te steunen, maar dat Van Gerwen niet enthousiast is blijkt wel uit zijn antwoord op de vraag of hij de komende weken gaat kijken naar de partijen op zijn laptop. ,,Nee joh, ik heb wel wat beters te doen.”

Zo won Raymond van Barneveld uit zijn woonkamer van Phil Taylor