Van Gerwen lijdt ondanks negendarter eerste nederlaag van het jaar

VideoMichael van Gerwen heeft zijn eerste nederlaag van het jaar geleden. Waar hij gisteren nog het eerste Players Championship van het weekend won, verloor hij vandaag in een hoogstaande kwartfinale van Jonny Clayton: 6-3.

Na overwinningen op achtereenvolgens Shaun Carroll, Gavin Carlin, Simon Stevenson en Kim Huybrechts moest Van Gewen het opnemen tegen Clayton. De Welshman schoot uit de startblokken en had al snel een 4-0 voorsprong opgebouwd. ‘Mighty Mike’ deed mede dankzij het gooien van een negendarter iets terug. Hij pakte drie legs op rij, maar daarna maakte Clayton het af. Van Gerwen verloor dus, ondanks het hoge gemiddelde van 104. Clayton deed het simpelweg nog een stukje beter met een indrukwekkend moyenne van 106,5.

,,Ik kan niet klagen na dit weekend‘’, zei Van Gerwen na afloop. ,,Eén Players Championship gewonnen, een ninedarter gegooid en een partij verloren waarin ik 104 gemiddeld gooide. Clayton strafte mijn foutjes gewoon goed af. Het moet dus nog beter.‘’

Het niveau was vandaag ongekend op het vloertoernooi in Wigan. De negendarters en gemiddeldes van boven de 100 vlogen je om de oren. De perfecte leg van Van Gerwen was alweer de vierde van de dag, nadat Geert Nentjes, Chris Dobey en Dave Chisnall dat kunstje ook al hadden uitgevoerd.

Volledig scherm
© Lawrence Lustig/PDC