Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Kelly Deckers

Van Gerwen met pijn en moeite naar finale EK darts

Michael van Gerwen heeft met de nodige pijn en moeite  de finale bereikt van het EK darts in Hasselt. De Brabander was in de halve eindstrijd maar nipt te sterk voor de Australiër Kyle Anderson: 11-10.

De Nederlander verloor de eerste twee legs van de Australische nummer 25 van de wereld. Mighty Mike maakte gelijk, maar het was de 30-jarige Anderson die met 2-3 de eerste pauze inging.  Daarna was het de beurt aan Van Gerwen. Met drie gewonnen legs op rij liep hij snel uit naar 6-3. Voor de tweede pauze deed Anderson nog wel iets terug: 6-4. 

Met een fraaie negendarter kwam Anderson verder terug tot 6-5. Hij liet daarna na om gelijk te maken.  Van Gerwen kon echter niet weglopen bij Anderson. Met  8-7 ging hij de derde pauze in.

Van Gerwen bleef veel missen op zijn dubbels. Anderson kwam met 9-8 voor en liet daarna Van Gerwen ontsnappen. Het werd 10-10. In een spannende laatste leg trok van Gerwen aan het langste einde: 11-10.

Van Gerwen
 speelt in de finale tegen Rob Cross die in de andere halve einstrijd met 11-3 won van Daryl Gurney.

Volledig scherm
© PDC

PDC Darts on Twitter

NINE-DARTER!!!!!!!! KYLE ANDERSON WITH A PERFECT LEG AT THE @Unibet EUROPEAN CHAMPIONSHIP ABSOLUTELY SENSATIONAL 🎯 https://t.co/yi4dkaMl7O

Volledig scherm
Daryl Gurney. © Kelly Deckers
Volledig scherm
Rob Cross. © Kelly Deckers