Volledig scherm
© EPA

Van Gerwen na verloren finale: ‘Neem deze op de kin en volgende keer sta ik er weer’

Ook bij de derde poging lukte het Michael van Gerwen niet om zijn wereldtitel te prolongeren. Na afloop van de verloren finale tegen Peter Wright keek de geslagen nummer 1 van de wereld vooral naar zichzelf. ,,Ik neem deze op de kin en de volgende keer sta ik er weer.”

,,Iedere keer op belangrijke momenten mis ik een pijl op de dubbel en dat soort dingen mogen gewoon niet gebeuren”, begon Mighty Mike zijn nabeschouwing voor de camera van RTL 7. ,,In de achtste set bijvoorbeeld, gooi ik een hele slechte laatste leg. Als je dat soort dingen op zulke momenten al doet tegen iemand die gewoon fantastisch staat te gooien, dan mag je ook geen aanspraak maken op de titel.”

Volledig scherm
© BSR Agency

,,Ik kan het alleen maar mezelf kwalijk nemen en niemand anders”, vervolgde hij zijn analyse op de verloren finale. ,,Tuurlijk, dit doet zeer en dit moet ik verwerken, maar het hoort er nou eenmaal bij. Ik voelde me prima en kan er geen reden voor bedenken dat het niet lukte op de juiste momenten. Daar baal ik van, dat ik mezelf tekort deed.” 

,,Ik wil hier natuurlijk wereldkampioen worden en dat heb ik nagelaten. Ik moet weer een jaartje wachten. Het was een pijnlijke avond voor mij, maar dat hoort erbij. Ik neem deze op de kin en de volgende keer sta ik er weer.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images