Volledig scherm
Michael van Gerwen. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen schrijft eerste Players Championship op zijn naam

Michael van Gerwen heeft in het eerste Players Championship van 2019 direct weer laten zien wie de baas is. De wereldkampioen schreef het toernooi in Wigan op zijn naam. De 29-jarige Brabander rekende in de finale af met landgenoot Jermaine Wattimena: 8-4.

,,Ik ben trots op hoe ik heb gespeeld vandaag, zeker in de finale’', zei de drievoudig wereldkampioen, die vorige week ook al voor de vijfde keer op rij de Masters won. ‘’Het is altijd knap om een toernooi uit de ProTour te winnen, want er doen 127 spelers aan mee die allemaal mij willen verslaan. Ik ben de prooi waarop iedereen jaagt. Ik moet op mijn best zijn om al die jongens te verslaan en daar heb ik ook hard voor gewerkt. Ik kijk al weer uit naar morgen.’' Dan volgt in Wigan direct het tweede Players Championship.

‘Mighty Mike’ haalde in de finale een gemiddelde van bijna 110 punten per beurt. Wattimena had in de halve finale verrassend gewonnen van Peter Wright, de Schot die een ronde eerder verliezend WK-finalist Michael Smith versloeg. Raymond van Barneveld vloog al vroeg uit het toernooi.