Van Gerwen slacht Gurney in Premier League

'Mighty Mike' wint weerMichael van Gerwen heeft in de Premier League Darts zijn overwinning in de eerste speelronde tegen wereldkampioen Peter Wright een passend vervolg geven. ‘Mighty Mike’, nummer één van de wereld en vijfvoudig winnaar van de Premier League, was in Nottingham veel te sterk voor de Noord-Ier Daryl Gurney: 7-1.

Van Gerwen domineerde in de laatste partij van de tweede speelronde vanaf het begin. De drievoudig wereldkampioen liep al snel uit naar een 6-0 voorsprong tegen Gurney en stelde op die manier een punt veilig. Gurney wist vervolgens nog wel een leg te winnen, maar daarna besliste ‘Mighty Mike’ de partij: 7-1.

Gurney gooide met een gemiddelde per beurt van ruim 94 helemaal niet slecht, maar hij was niet opgewassen tegen de scorende power van Van Gerwen, die tot een gemiddelde per beurt kwam van meer dan 105. Tel daarbij op een finishpercentage van zestig procent en het is duidelijk dat er in Nottingham weinig te doen was aan 'MVG’.

Van Gerwen jaagt op zijn zesde eindzege in de Premier League. Hij was eerder de beste in 2013, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Fallon Sherrock speelde eerder op de avond in Nottingham, bij haar debuut in de Premier League, met 6-6 gelijk tegen Glen Durrant. Lees hier meer.

Van Gerwen.
Volledig scherm
Van Gerwen. © BSR Agency

Uitslagen speelronde 2 Premier League Darts

Rob Cross - Nathan Aspinall 7-5
Gerwyn Price - Michael Smith 6-6
Gary Anderson - Peter Wright 6-6
Glen Durrant - Fallon Sherrock 6-6
Michael van Gerwen - Daryl Gurney 7-1

Stand na speelronde 2

1. Michael van Gerwen, 4 punten, legsaldo +8
2. Glen Durrant, 3 punten, legsaldo +4
3. Gary Anderson, 3 punten, legsaldo +2
4. Rob Cross, 3 punten, legsaldo +2
5. Nathan Aspinall, 2 punten, legsaldo +2
6. Gerwyn Price, 2 punten, legsaldo 0
7. Peter Wright, 1 punt, legsaldo -2
8. Michael Smith, 1 punt, legsaldo -4
9. Daryl Gurney, 0 punten, legsaldo -8

Wereldkampioen Peter Wright betreedt het podium in Nottingham.
Volledig scherm
Wereldkampioen Peter Wright betreedt het podium in Nottingham. © BSR Agency
  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.