Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Van Gerwen sluit af met nederlaag en treft Cross in play-offs

Darter Michael van Gerwen heeft weliswaar de laatste reguliere speelronde uit de Premier League verloren, maar de Brabander gaat wel als nummer één in de eindstand door naar de play-offs. Hij speelt op 17 mei in de halve finale in Londen tegen regerend wereldkampioen Rob Cross.

Van Gerwen trad in de zestiende en laatste ronde in Aberdeen aan tegen de Schot Gary Anderson en verloor met 7-5. De aanvoerder van de wereldranglijst miste aan aantal hoge finishes en Anderson profiteerde daar van.

Raymond van Barneveld sloot de Premier League af met een gelijkspel. De Haagse speler kwam tot 6-6 tegen Michael Smith. Van Barneveld plaatste zich niet voor de play-offs in Londen, waar de beste vier uit de reguliere competitie strijden om de winstbonus van 250.000 Engelse pond.

Play-offs

Michael van Gerwen - Rob Cross
De 'groene sloopkogel' was deze Premier League onaantastbaar. Met 11 winstpartijen uit 16 wedstrijden was hij met afstand de beste in Aberdeen. De Nederlander neemt het op tegen Rob Cross. De regerend wereldkampioen is op dit moment niet in vorm en speelde in de laatste ronde nog gelijk tegen hekkensluiter Simon Whitlock.

Michael Smith - Gary Anderson
Michael Smith was dit jaar on fire in de Premier League. Hij eindigde achter Van Gerwen als tweede en treedt aan tegen Gary Anderson, die in zijn laatste wedstrijd won van Van Gerwen.