Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen stoot door naar laatste acht op Masters

Michael van Gerwen heeft zonder problemen de laatste acht van The Masters bereikt. De nummer één van de wereld won met overtuigende cijfers van de Belg Kim Huybrechts: 10-6 Benito van de Pas was kansloos tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Van Gerwen nam in de eerste sessie al een 4-1 voorsprong en gaf die in het restant niet meer weg. Sterker nog, met goed en scherp spel liep Mighty Mike verder en verder weg van Huybrechts, die afgelopen WK verrassend vroeg werd uitgeschakeld. Van 4-1 werd het 8-1 (mede door een prachtige 132-finish op de bulls-eye). De Belg sputterde nog even tegen en kwam van 9-1 terug tot 9-6, maar MvG maakte de partij daarna af: 10-6.

Van de Pas kende een dramatische start tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. De Tilburger kwam op een 4-0 achterstand, maar dankzij een knappe 115-finish wist ook Van de Pas op het scorebord te komen. Een echte comeback zat er niet in voor Van de Pas, die uiteindelijk met 10-4 verslagen werd door de Schot.

Wade en Price ook naar laatste acht

James Wade en Gerwyn Price plaatsten zich ook voor de kwartfinale. Wade won na een zinderende partij met 10-8 van de Australiër Simon Whitlock. The Wizard miste in de wedstrijd nog één pijl op de dubbel-12 om een negendarter te gooien.

Price wist de laatste acht te bereiken dankzij een 10-7 overwinning op Daryl Gurney. De partij ging lang gelijk op, maar Price liep in de slotfase weg bij zijn tegenstander om vervolgens de zege binnen te halen.