WK Darts, in december weer met elf Nederlanders, onder wie titelverdediger Michael van Gerwen en, vlnr, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena en Raymond van Barneveld.
Volledig scherm
WK Darts, in december weer met elf Nederlanders, onder wie titelverdediger Michael van Gerwen en, vlnr, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena en Raymond van Barneveld. © Getty Images, BSR Agency, AP

Van Gerwen tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young

Complete loting WKTitelverdediger Michael van Gerwen treft in de tweede ronde van het WK darts de winnaar van het eersterondeduel tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. Het is mogelijk niet de enige ‘Dutch clash’ in de tweede ronde. Als Raymond van Barneveld zijn eerste ronde wint, van Darin Young, dan stuit hij op Jeffrey de Zwaan in de tweede schifting. ‘Het is een opmerkelijk loting”, zei Van Barneveld in een eerste reactie bij RTL7.

  1. Nederlands publiek krijgt standje na exit Michael van Gerwen: geen Nederlandse winnaar in Leeuwarden

    Nederlands publiek krijgt standje na exit Michael van Gerwen: geen Nederland­se winnaar in Leeuwarden

    Michael van Gerwen heeft zichzelf ook in Leeuwarden niet kunnen trakteren op een toernooizege. Mighty Mike moest in de halve finale van de Dutch Darts Championship zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall, de uiteindelijke winnaar, na een zenuwslopende beslissende leg: 6-7. Het Nederlandse publiek deed er alles aan om Van Gerwen, en eerder ook Danny Noppert, verbaal te helpen, maar dat mocht niet baten.
    Leeuwarden