Volledig scherm
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. © ANP

Van Gerwen verslaat Van Barneveld in Milton Keynes

Vierde zege op rijMichael van Gerwen heeft voor de vierde keer op rij de Masters in Milton Keynes gewonnen. Hij won in een spannende finale met 11-9 van Raymond van Barneveld.

Van Barneveld verspeelde in de finale een voorsprong van 8-5. In 2015 stonden de twee Nederlandse topdarters ook in de eindstrijd van The Masters in Milton Keynes, het toernooi met de beste zestien spelers van het afgelopen jaar van dartsbond PDC. Toen won de Brabander met 11-6. Het jaar daarop versloeg Van Gerwen de Engelsman Dave Chisnall met 11-6 en vorig jaar zette hij in de eindstrijd de Schot Gary Anderson met 11-7 aan de kant.

Van Barneveld bereikte de eindstrijd door in de halve finale de opmars van Mensur Suljovic te stoppen: 11-7. De Serviër had in de kwartfinale verrassend wereldkampioen Rob Cross uitgeschakeld. Michael van Gerwen won in de halve finale met 11-5 van Gary Anderson. Van Gerwen maakte in de kwartfinale ook al grote indruk tegen James Wade (10-2).

Raymond v Barneveld on Twitter

Maybe not a win but still positive feeling with this weekend ! Strong tournament with Top 15 of the World and 1 from Out of this World 😉 Congrats @MvG180 but next time it will be mine! Thanks to all the fans out there for their support !!

PDC Darts on Twitter

A FOURTH SUCCESSIVE MASTERS TITLE!!! 🏆🏆🏆🏆 Michael van Gerwen wins the @Unibet Masters once again... beating Raymond van Barneveld 11-9 in the final! #Unibet180