Fallon Sherrock tijdens het WK darts in Londen eind december.
Volledig scherm
Fallon Sherrock tijdens het WK darts in Londen eind december. © BSR Agency

Van Gerwen vindt Sherrock-hype overdreven: ‘Ze heeft maar twee partijen gewonnen’

Michael van Gerwen vindt de hype die is ontstaan rond zijn vrouwelijke collega Fallon Sherrock wat overdreven. ,,Ik wil niet vervelend doen, maar ze heeft maar twee partijen gewonnen. Natuurlijk is dat iets wat niet eerder gepresteerd is, maar het wordt dan meteen wel heel groot gemaakt”, zei de Nederlander bij Sport1, een dag voordat de Premier League van start gaat.

Sherrock had bij het WK in december in Londen als eerste vrouw in de geschiedenis twee partijen gewonnen, onder meer van de Oostenrijker Mensur Suljovic. Voor Van Gerwen was dat geen verrassing. ,,Ik wist dat ze goed is”, zei ‘Mighty Mike’ die vanaf donderdag op jacht gaat naar zijn vijfde eindzege op rij in de Premier League. In die serie wedstrijden zal hij Sherrock ook tegenkomen. Zij speelt volgende week in Nottingham als gast tegen Glen Durrant.

Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © EPA
  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.