Volledig scherm
© pro shots

Van Gerwen voegt weer titel toe aan erelijst

Michael van Gerwen heeft de European Darts Matchplay gewonnen. In een hoogstaande finale was hij met 6-3 te sterk voor Mensur Suljovic uit Oostenrijk. 

In Hamburg maakte Van Gerwen dankbaar gebruik van de verrassende uitschakeling van Peter Wright in de derde ronde. 

Op weg naar de finale versloeg Van Gerwen John Henderson (6-2), Mervyn King (6-3), Peter Hudson (6-4) en Michael Smith (6-3). Ook Vincent van der Voort liet zich zien. Hij kwam tot de 3de ronde, waarin hij met 6-4 moest buigen voor Joe Cullen. Favoriet Peter 'Snakebite' Wright werd in dezelfde ronde verrast door Spanjaard Cristo Reyes (6-5).

Het European Darts Matchplay is al het 92ste toernooi dat Van Gerwen op zijn naam schrijft. ,,Erg gelukkig met deze overwinning. Ik ben blij dat ik het weer heb geflikt, vooral in een topfinale tegen Mensur Suljovic", reageerde Mighty Mike op Twitter.

  1. ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    Raymond van Barneveld heeft op Instagram zijn fans toegesproken na zijn roemloze afscheid als professioneel darter. ‘Barney’ verloor zaterdag in de eerste ronde met 3-1 van Darin Young en de Hagenaar, vijfvoudig wereldkampioen, wist vervolgens niet hoe snel hij van het podium af moest. ,,Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook”, schrijft Van Barneveld op Instagram.
  2. LIVE | WK-outsider Michael Smith in problemen, Japanse Suzuki nipt uitgeschakeld

    LIVE | WK-outsider Michael Smith in problemen, Japanse Suzuki nipt uitgescha­keld

    Geen Nederlanders in actie vanavond bij het WK darts in het Alexandra Palace in Londen, maar genoeg interessante potjes om naar uit te kijken. Zo komt met Mikuru Suzuki één van de twee vrouwen die op dit WK aanwezig zijn in actie en begint Michael Smith, nummer vier van de wereld, aan zijn toernooi. Mis hier niets! Uitslagen: Eerste ronde (best of five sets) Arron Monk - Jose Justicia 0-3 Andy Boulton - Danny Baggish 2-3 James Richardson - Mikuru Suzuki 3-2 LIVE Tussenstand: Tweede ronde (best of seven sets) Michael Smith - Luke Woodhouse 0-2