Volledig scherm
© Getty Images

Wattimena sneuvelt in tweede ronde na thriller tegen Humphries

wk dartsJermaine Wattimena is er niet in geslaagd voor de tweede keer in zijn carrière de derde ronde van het WK te bereiken. In een bloedstollende partij, waarin het tempo heel hoog lag, moest The Machine Gun na een zenuwslopende verlenging het onderspit delven tegen Luke Humphries: 2-3.

Uitslagen vanmiddag
Eerste ronde
• Darius Labanauskas - Matthew Edgar: 3-0
• Ryan Meikle - Yuki Yamada: 1-3
• Luke Woodhouse - Paul Lim: 3-0

Tweede ronde
Jermaine Wattimena - Luke Humphries: 2-3

In razend tempo had Wattimena zijn eerste set op het bord gezet. Hij brak Cool Hand Luke direct tweemaal om het initiatief al vroeg in handen te nemen. Humphries haalde op zijn beurt nog niet het niveau waarmee hij een jaar geleden regerend wereldkampioen Rob Cross uit het toernooi kegelde. In de tweede set lukte hem dat wel, met zelfs nog een beetje extra. Via twee 12-darters en een 11-darter trok de Engelsman de stand weer gelijk.

Na de tweede onderbreking was het weer de beurt aan Wattimena om de set van zijn tegenstander af te pakken. Mede dankzij een finish van 110 slaagde de tweede Nederlander van de order of merit erin om op 2-1 te komen, één set van de winst. Een ware thriller ontvouwde zich in Alexandra Palace, want de vierde set was een prooi voor Humphries die weer opleefde.


En dus moest er een beslissende set aan te pas komen. Beide mannen deelden daarin de eerste vier legs en dus werd het verlengen. Bij 3-3 deelde Wattimena door de break te plaatsen de eerste tik uit aan Humphries, maar het mocht niet zo zijn. Het werd 5-5 en Cool Hand Luke won het gooien voor de bull. Die hield zijn hoofd koel, bleef triples gooien en maakte het via tops af: 6-5 en dus 3-2.


Vorig jaar haalde Wattimena nog de derde ronde in Londen. Gary Anderson bleek toen met 4-3 net te sterk. Humphries was toen in de achtste finales verrassend te sterk voor Rob Cross, destijds regerend wereldkampioen.

Later vanavond komt Raymond van Barneveld in actie tegen de Amerikaan Darin Young. Gisteren bereikte titelhouder Michael van Gerwen al ten koste van Jelle Klaasen de derde ronde.

Mis ook vanavond niets in een liveblog. Kan Barney het definitieve afscheid voorkomen?

Volledig scherm
© BSR Agency