Volledig scherm
Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld in de WK-finale van de BDO in 2006. © EPA

WK darts van BDO verlaat met Lakeside historische dartsgrond

Een historische gebeurtenis in de dartswereld: het WK van de British Darts Organisation (BDO) verlaat de Lakeside Country Club, waar het WK sinds 1986 werd gehouden. De O2 Arena in Londen wordt vanaf januari 2020 de nieuwe locatie van het wereldkampioenschap.

Het WK van de BDO heeft de laatste jaren fors aan populariteit ingeleverd. Veel topspelers maakten de overstap naar de andere dartsbond: de Professional Darts Corporation (PDC), waarvan het WK afgelopen jaar door Michael van Gerwen werd gewonnen. 

Volledig scherm
© AP

Toch was het de Lakeside Country Club waar de eerste Nederlandse dartssuccessen werden geboekt. Raymond van Barneveld werd in 1998, 1999, 2003 én 2005 wereldkampioen bij de BDO. Jelle Klaasen volgde in 2006 en later in 2012 werd ook Christian Kist wereldkampioen. Ook de WK-finale die door Andy Fordham werd gewonnen van Mervyn King vond plaats in de Lakeside Country Club. 

In een statement laat de BDO weten deze stap te moeten maken om een nieuwe toekomst te creëren voor het WK: ,,We zijn enorm dankbaar naar de Lakeside dat we er jarenlang het beroemdste wereldkampioenschap darts hebben mogen houden. Maar de verhuizing naar de O2 Arena is een enorme mogelijkheid.”