Volledig scherm
Peter Wright houdt het niet droog. © BSR Agency

Wright in tranen na winnen wereldtitel: ‘Geef nooit op’

Peter Wright (49) hield het na het winnen van zijn eerste wereldtitel niet droog. Hij kon aanvankelijk amper uit zijn woorden komen, zo emotioneel was de Schot. ,,Hoe vaak je ook neer bent gegaan, je kunt altijd weer opstaan en het opnieuw proberen.”

Volledig scherm
Peter Wright celebrates winning during day sixteen of the William Hill World Championships at Alexandra Palace, London. © BSR Agency

Zo vaak al verzuimde Snakebite in de finale van een tv-toernooi met de haven in zicht om de genadeklap uit te delen. Ditmaal was het wel raak. ,,Ik heb veel finales verloren in mijn leven”, aldus de flamboyante Schot. ,,Soms wilde ik met darts stoppen, omdat het mentaal gewoon te zwaar was. Maar je ziet maar weer: geef nooit op. Hoe vaak je ook neer bent gegaan, je kunt altijd weer opstaan en het opnieuw proberen.”

,,In deze WK-finale viel alles mijn kant op, al spookten er nog wel allerlei gedachten door mijn hoofd toen ik mijn eerste pijl op dubbel 10 miste voor de wereldtitel. ‘Niet weer, niet weer’, hield ik mezelf voor. Gelukkig ging de volgende pijl er wel in. Ik kan het nog nauwelijks geloven, maar ik mag me nu eindelijk wereldkampioen noemen. Dat klinkt geweldig.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Wright viert de wereldtitel met zijn familie. © BSR Agency