3D-bh, oplossing voor grootste nachtmerrie vrouw
Lidewij van Twillert doet met haar 3D-geprinte bh mee aan de finale van de Marie Claire Starters Awards. ,,Dit is pas het begin."
Wie vraagt naar de grootste nachtmerrie van een vrouw, krijgt als antwoord ongetwijfeld de 'bh'. Het verleidelijke lingeriestuk is in werkelijkheid namelijk altijd te groot of te klein, zit te los of te strak, jeukt ontiegelijk of steekt als een bij in je rug. Een comfortabele bh, dat is toch haast niet mogelijk?
Toch wel. Afgestudeerd TU-student Lidewij van Twillert (26) veranderde vorig jaar deze nachtmerrie in een veelbelovende droom: een 3D-geprinte bh met the perfect fit. Ruim een jaar later staat de jonge onderneemster in de finale van de Marie Claire Starters Awards.
Tot in de puntjes
Het idee voor het ontwikkelen van een behaaglijke bh ontstond tijdens haar studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Van Twillert dook voor haar master de modehoek in. ,,Dat is altijd een grote passie geweest", vertelt ze. Ook begonnen destijds de ontwikkelingen rondom 3D-printers en 3D-bodyscans haar aandacht te trekken. ,,Met zo'n bodyscan kun je je lichaam tot in de puntjes laten opmeten", legt ze uit. ,,Is dat niet iets voor de kledingbranche, vroeg ik me af. En welk kledingstuk zou daar dan het meeste baat bij hebben? Daar hoefde ik niet lang over na te denken: de bh, natuurlijk."
En daar bleef het niet bij. Inmiddels werkt de afgestudeerde Van Twillert in haar kantoor in Rotterdam aan haar eigen concept Mesh Lingerie. Hier worden de borsten van een vrouw, gebaseerd op de resultaten van een bodyscan, nauwkeurig opgemeten. Uit de printer rolt vervolgens een ondersteunende beugel, die perfect bij het lichaam past.
De techniek rondom het 3D-printen is duur, dus extra centen zijn welkom
Marie Claire
Met haar concept bereikte Van Twillert de finale van de twaalfde editie van de Marie Claire Starters Awards, een competitie die ondernemende vrouwen een springplank biedt om voor zichzelf te beginnen. De prijs betreft een startkapitaal van 5.000 euro, een bedrag dat Van Twillert goed kan gebruiken. ,,We hebben dankzij een crowdfundingcampagne - die overigens geslaagd is - zo'n 3.500 euro opgehaald. Maar de techniek rondom het 3D-printen is duur, dus extra centen zijn welkom."
De online-stembussen van de competitie zijn inmiddels geopend. De dag des oordeels, 28 september, gaat Van Twillert met goede zin tegemoet. ,,Ik ben niet bang voor mijn tegenstanders", zegt ze. ,,Een 3D-geprinte bh is ontzettend vernieuwend. Dat grote innovatieve karakter hebben de andere producten naar mijn mening niet zo. Daarmee kan ik mezelf van hen onderscheiden."
Rijp
Of ze nou wint of verliest, de Delftse ondernemer is nog lang niet klaar. ,,Dit is pas het begin." Zo wil ze in de toekomst de samenwerking aangaan met bekende Nederlanders. ,,Misschien dat ik, als de tijd rijp is, nog meer kledingstukken erbij pak. Ik vind het heerlijk om me bezig te houden met dit soort innovaties. Maar ik denk dat ik het met de bh's de komende jaren druk genoeg heb."
Te koop zijn de bh's nog niet. Desondanks is Mesh Lingerie nu al een succes. ,,Ik krijg aandacht genoeg", lacht de ontwerpster. ,,Promoten is eigenlijk niet eens nodig. Dat klinkt misschien een tikkeltje arrogant, maar het is wel zo. De media komen naar mij."
Ergens midden 2017 wil Mesh Lingerie de eerste exemplaren uitbrengen op de markt. ,,Velen zullen dit in het begin vooral zien als een luxesegment. Een bodyscan en bh kosten bij elkaar algauw zo'n 300 euro en dat is natuurlijk niet niks. Maar willen vrouwen hun problemen met het vinden van een geschikte bh écht verhelpen? Dan is dit de oplossing."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
PREMIUMDure Tijd
Geen geld, maar ‘eentjes’: bij deze ruilkring betalen ze met een eigen eenheid
Bij de ruilkring van de vereniging Lets gebruiken ze voor hun ruilhandel geen geld, maar een eigen eenheid: ‘eentjes’. De leden kunnen elkaar onderling een dienst verlenen en daarvoor betalen met een eentje, die ze met een andere dienst hebben verdiend. Daar komt dus geen euro of andere vorm van geld aan te pas. -
PREMIUM
‘Zinloze geweldsspiraal’ kostte 14-jarige bijna het leven: OM wil twee tieners achter de tralies
Met stoere praat daagden drillrappers uit Den Haag en Delft elkaar vorig jaar via Snapchat uit tot een gewapende ontmoeting. De uitkomst? Een ‘zinloze geweldsspiraal’, waarbij een 14-jarige jongen zwaargewond raakte en Myron (17) werd doodgestoken. Justitie eiste donderdag tegen twee tieners jeugdgevangenis. -
PREMIUM
Lievelingsvijanden JAC en Voorschoten’97 weer tegen elkaar: ‘We haalden beste in elkaar omhoog’
Als iets in het leven onmogelijk is, is het wel het terugdraaien van de tijd. Behalve dan heel soms wel. Zoals wanneer oude voetbalrivalen in het kader van een 25-jarig jubileum na lange tijd weer eens de strijd met elkaar aangaan. Oud-Voorschoten’97 tegen oud-JAC was het feest der verbroedering. -
PREMIUMColumn
‘Ik heb recht op een uitkering. Willem Alexander krijgt toch ook een uitkering?’
De agressiviteit van Ome Ed verbaast mij, alle jaren dat ik ’m ken. Waar komt die woede toch vandaan? Ik weet dat wij Hagenezen een betreurenswaardig volkje zijn. Wij worden huilend geboren en gaan klagend ten onder. Ome Ed is daarin niet anders.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Met video
Dode (47) door steekpartij in Delft, 48-jarige verdachte aangehouden bij incident in ‘relationele sfeer’
-
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen.
In samenwerking met indebuurt Delft