Dierenverzorgers van de Wildopvang Delft kregen gisteren een in Leidschendam aangereden zwaan binnen. Het is het 4000ste dier dat de Wildopvang Delft dit jaar opvangt.
Volledig scherm
PREMIUM
Dierenverzorgers van de Wildopvang Delft kregen gisteren een in Leidschendam aangereden zwaan binnen. Het is het 4000ste dier dat de Wildopvang Delft dit jaar opvangt. © Fred Leeflang

4000ste dier binnen bij Wildopvang Delft: ‘Honderden zieke egeltjes kunnen niet meer geholpen worden’

Wildopvang Delft heeft een record op z'n naam staan: gisteren kwam het 4000ste dier binnen in het piepkleine pand aan het Linnaeuspad in Delft. Maar reden voor een feestje is er niet. De huurprijs van de externe egelopvang wordt vanaf januari 2,5 keer zo hoog. ,,We hebben het geld niet.” Honderden zieke en gewonde egeltjes wacht vanaf 2022 een onzeker lot.

 1. Dikke rookwolken boven Kijkduin, miljoenenschade bij brand: ‘Het was heel onheilspellend’
  PREMIUM
  Plaats Delict

  Dikke rookwolken boven Kijkduin, miljoenen­scha­de bij brand: ‘Het was heel onheilspel­lend’

  Op 28 januari 1992 hangen er dikke rookwolken boven de boulevard van Kijkduin. De brandweer rukt uit voor een felle, uitslaande brand. Het vuur ontstaat rond vier uur ‘s nachts bij de scheiding tussen het Nederlands eethuis Pieter Breughel en het Turks etablissement Sahan. Het hout en kunststof in de zaken fikken als een tierelier. We blikken terug in de rubriek Plaats Delict.
  Den Haag