Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP/Marcel van Hoorn

51-jarige man slachtoffer van gewapende straatroof in Delft

Een 51-jarige man is gisteravond slachtoffer geworden van een straatroof in de Lipkensstraat in Delft. Een onbekende man bedreigde hem met een vuurwapen. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer stond rond 21.15 uur op de Lipkensstraat ter hoogte van de Prins Mauritsstraat naast zijn auto toen hij zich omdraaide en oog in oog kwam te staan met een man in het zwart gekleed en een bivakmuts op. 

De onbekende man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en pakte van de bijrijdersstoel de tas van het slachtoffer. Daarop rende de verdachte hard weg in de richting van de Nassaulaan. 

De 51-jarige man zette de achtervolging in en zag dat de verdachte zijn tas liet vallen. Daarna zag hij dat de verdachte wegrende in de richting van de Amalia van Solmslaan en raakte hij de man uit het oog.

In eerste instantie leek het er op dat er een overval had plaatsgevonden in Cafetaria Thuis op de hoek van de Frederik Hendrikstraat. ,,Later bleek de aangever al bij zijn auto beroofd te zijn'', licht een politiewoordvoerder zaterdagmiddag toe.

Signalement

De verdachte was ten tijde van de straatroof geheel in het zwart gekleed en droeg een bivakmuts. Hij is tussen de 1.65 en 1.75 lang en heeft een stevig postuur. De man droeg zijn donkerkleurige jas tot zijn heupen. De politie roept getuigen op zich te melden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Delft en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Delft