A4 bij Delft gedeeltelijk open na brand in vrachtwagen vol bananen

VIDEODoor een brandende vrachtwagen op de A4 ter hoogte van Delft, is de snelweg richting Schiedam vanochtend tijdelijk afgesloten geweest. Door de vlammen waren er grote, zwarte rookwolken te zien. Verkeer mag inmiddels weer over de rechterrijstrook rijden, maar blijft een tijd gestremd door bergingswerkzaamheden. 

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van het vuur. ,,Onze eerste zorg is het blussen ervan", zei de woordvoerder van de brandweer. En dat lukte na zo'n twee uur. De brand ontstond in de cabine van de vrachtwagen en sloeg daarna door naar de trailer vol bananen. De chauffeur raakte niet gewond. 

De politie geeft bewoners van de wijk Tanthof in Delft het advies om hun ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

Vertraging

Op de A4 richting Rotterdam moeten automobilisten rekening houden met 19 minuten vertraging. Ook de andere kant op is er een vertraging van 8 minuten. Het verkeer kan omrijden via de A13. ‘Houd rekening met de nodige hinder', aldus Rijkswaterstaat. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De brandweer is ter plaatse om de vrachtwagen te blussen op de A4. © District8

In samenwerking met indebuurt Delft