Volledig scherm
Berkenhof in Nootdorp/ © Google Streetview

‘Aanhoudende wateroverlast in Berkenhof heeft niet met grondwaterpeil te maken’

De aanhoudende wateroverlast in de Nootdorpse Berkenhof is de bewoners een gruwel, maar de nattigheid heeft volgens de gemeente niet met het grondwaterpeil te maken.

De fractie van Gemeentebelangen heeft de gemeente om opheldering gevraagd. ,,Wij vragen ons af of het college van de wateroverlast doordrongen is”, zegt een woordvoerder van de partij. ,,En vooral dat er sinds enige tijd op verschillende adressen water onder de kruipruimte staat, waardoor in de woningen schimmelvorming optreedt.”

De fractie stuurde op 17 september schriftelijke vragen richting het gemeentehuis en heeft hierop inmiddels antwoord gekregen. De gemeente beaamt dat er in de afgelopen vier jaar vijf meldingen van wateroverlast zijn ontvangen. Maar die zijn volgens het college niet het gevolg van het grondwaterpeil – zoals sommige bewoners stellen –, maar hebben te maken met foutieve of kapotte regenwaterafvoer in (een van) de woningen. De gemeente heeft daarom de bewoners geadviseerd om contact op te nemen met een loodgieter om dit probleem aan te pakken.

Kosten

Op steun van de gemeente hoeven de gedupeerde bewoners niet te rekenen, zo valt uit de antwoorden op te maken. Kosten die zijn gemaakt voor het leegpompen van de kruipruimtes komen voor eigen rekening. ‘Naar onze mening is de wateroverlast op te lossen door de binnenriolering van desbetreffende woning door een loodgieter te laten repareren’, schrijft het college. De eigenaar van een terrein, stelt het gemeentebestuur, is zelf verantwoordelijk voor de afvoer van het hemelwater.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft