Volledig scherm
Jong en oud wonen samen in Abtswoude Bloeit! © Esther de Cuijper

Abtswoude Bloeit! viert eenjarig bestaan

De bewoners van het project Abtswoude Bloeit! in Delft vieren dat het project één jaar bestaat. Dat gebeurt in de bijbehorende Woonkamer van de Wijk op woensdag 24 april vanaf 17.00 uur.

De bewoners nodigen geïnteresseerden uit voor een borrel. Aansluitend wordt voor de bewoners een maaltijd geserveerd. De feestavond wordt afgesloten met een modeshow, waarbij de verhalen van de bewoners en het project centraal staan.

Het project is gestart door studentenhuisvester SHS Delft, in samenwerking met Pieter van Foreest en Stichting Perspektief. Vorig jaar werd het project geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt en Robert Mudde, vicerector magnificus van de TU Delft.

In het complex aan de Aart van der Leeuwlaan wonen 111 studenten, 43 zelfstandig wonende ouderen en 34 cliënten van Perspektief. Stichting Perspektief helpt mensen die tijdelijk niet zelfstandig kunnen wonen omdat zij psychiatrische of sociaal-maatschappelijke problemen hebben, dakloos zijn of te maken hebben met huiselijk geweld. Het is de bedoeling dat de drie groepen elkaar ondersteunen en samenkomen in de Woonkamer van de Wijk, die tevens bedoeld is voor buurtbewoners.

Pand blijft in stand

Het project heeft meerdere functies. Het vroegere verzorgingshuis stond leeg, maar in de aanleunwoningen woonden nog 14 ouderen. Door de komst van nieuwe bewoners blijft het pand in stand. Daarnaast wordt eenzaamheid onder ouderen bestreden, komt het tegemoet aan de woningnood onder studenten en kunnen cliënten van Perspektief er aan hun herstel werken. Verder zijn belangrijke functies, zoals gezamenlijk koffiedrinken of eten, niet verdwenen.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft