Volledig scherm
Man gewond bij schietpartij in woning Gaaistraat in Delft. © District8

Acht jaar geëist voor schietpartij Delft

Het Openbaar Ministerie eist tegen Ali S. (35) uit Delft een celstraf van acht jaar vanwege een schietpartij in de Gaaistraat in Delft op 2 oktober vorig jaar. Een andere man werd in het trapportaal van zijn woning in zijn schouder geschoten. 

Het slachtoffer loopt nog steeds met de kogel in zijn lichaam rond. Volgens het Openbaar Ministerie was Ali S. de schutter. S. zou gedacht hebben dat het slachtoffer een relatie had met zijn ex-echtgenote. De verdachte zou al enkele maanden naar haar gezocht hebben, toen hij bij het slachtoffer voor de deur stond. ,,Waar is mijn vrouw”, zou de verdachte gevraagd hebben. Vervolgens zou hij geschoten hebben op het slachtoffer. ,,Ik ben daar helemaal niet geweest”, zei Ali S. bij de rechtbank. ,,Ik heb ook nog nooit geprobeerd iemand dood te maken.” 

Twee uur na het schietincident werd de verdachte in de vroege ochtend op de snelweg aangehouden bij Den Hoorn. In zijn auto lag een omgebouwd alarmpistool, op zijn handen vond de politie kruitresten. In de rechtszaal vertelde de man dat hij enkele dagen voor zijn aanhouding het pistool had uitgetest in de Delftse Hout en het daarna nog had beetgepakt. Dat had geleid tot de schotresten op zijn hand. De officier van justitie vond dat verhaal ongeloofwaardig omdat schotresten maximaal zes uur op iemands lichaam blijven. 

Kwaad bloed

Ali S. wist wel waarom het slachtoffer hem de schuld van de schietpartij in de schoenen wilde schuiven. Hij had de politie getipt over een hennepkwekerij van het slachtoffer. Dat had kwaad bloed gezet bij de man. ,,Het was een goudmijntje voor hem. Hij verdiende er honderdduizend euro per jaar mee.” De rechtbank wilde maandag weten van de verdachte waar hij de nacht van de schietpartij had uitgehangen. 

Uit zijn telefoongegevens bleek dat hij eerst met zijn auto in Almere was en omstreeks het tijdstip van het incident zou hij in Delft gereden hebben. Volgens Ali S. had hij er een vriend een lift gegeven. Wie dat was, wilde hij niet kwijt uit angst voor problemen. ,,Deze mensen zijn geen lieverdje.” Zijn advocaat vertelde dat de Ali S. helemaal niet meer op zoek is naar zijn ex-vrouw. Dat verhaal van het OM klopte helemaal niet. S. zou al lang een andere relatie hebben. Het slachtoffer liet in zijn verklaring weten dat hij nog steeds bang is voor de verdachte en zijn familie. ,,Ik kom niet meer buiten.” Hij heeft ook nog steeds last van de kogel die in zijn schouder zit. Artsen vinden het te link om die eruit te halen. 

Uitspraak over twee weken.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft